onsdag 18. juni 2008

Nytt dekk - Status 18.juni 2008

Da er alle teak og mahogny på dekket på plass.

Jobbet til langt på natt med å rense opp det grøvste sølet i natene (ca 300m) med Fein sag. I går startet derfor med å pusse sidene i natet med sandpapir slik at disse er rene og pene til de skal primes.

Var hos Bostik i Halden på mandag og handlet inn Simson en-komponent natemasse + luftbasert pistol. Simson sin primer er tyntflytende og skal være lett å legge, etter at det er primet kan man først nate etter 1 time og senest innen 6 timer. Det er viktig at vi får best mulig heft i toppen av natet og derfor må man være nøye med rensing og priming i denne delen av natet.

Pussing av nat med sandpapir er tungt, man sliter fingertupper og bruker mye papir. Gikk over til å pusse med Abranet og da ble det straks morsommere, men fingertuppene er fortsatt såre.

Babord side gjennstår i dag, og da kommer jeg til å benytte arbeidshandsker ála de vi benytter når vi mekker bil. For å komme ordentlig til på sidene i natet bruker jeg en kobberplate slik at pussepapiret tar godt på sidene.

Legger ved et bilde som viser litt mer om Abranet


Abranet kan anbefales, dette er en duk (i stedet for papir) og har vært brukt av malemestre en stund.

Nå har de jobbet med å få opp et forhandlerapparat, og først ute er Claes Ohlsson :-) Abranet er 5 ganger så effektiv som sandpapir, i mitt tilfelle vil jeg nok si mer. Utstyret er ikke så galt priset, men duken er dyr hvis man kjøper den i små kvanta, men den er i mange tilfeller verdt det... Sjekk også Tromas eller C. Christoffersen (side 8, 9 og 10)

Selv har jeg klossen øverst i midten og en støvsugerslange som vist på bildet. Har handlet inn forskjellige korning i pakker á 60 stk, da regner jeg med å ha i mange år.

Planen er å nate i morgen (torsdag), natemassen skal herde noen dager før det hele pusses ned og dekket slettes.

Da passer det bra at helgen skal tilbringes i Morgan på vestlandet :-) Ruta er Per Gynt Gården - Hotel Union Øye - Walaker Hotel - Hjem




Informasjonen under ligger fast på denne forsiden. Vil du se eldre innlegg kan du klikke på linken
Eldre innlegg på linjen over eller velge fra menyen Let i Arkivet ute til høyre der du finner alle innlegg i kronlogisk rekkefølge. Alternativt kan du velge å se alle innlegg merket med en spesiell Etikett, også dette fra menyen ute til høyre som heter Vis alle merket